Lastmilesolutions
Image default
Banen en opleidingen

Aan de slag bij de overheid?

Lijkt het je leuk om bij de overheid aan de slag te gaan? In veel gevallen kun je dan na je studie kiezen voor een traineeship. Het voordeel daarvan is dat je kunt leren en geld verdienen tegelijkertijd. Bovendien maak je dan een bijzondere ervaring mee. Maar in welke vakgebieden zou je dan bijvoorbeeld terecht kunnen als het gaat om een traineeship overheid? Dat is natuurlijk een terechte vraag en er zijn zeer veel mogelijkheden. Hieronder geven we enkele voordelen waar mensen terecht kunnen komen na een traineeship overheid.

 

Overheidsjurist

Heb jij rechten gestudeerd? Dan kun je misschien aan de slag gaan als overheidsjurist na een traineeship overheid. Als overheidsjurist werk je aan maatschappelijk zeer relevante zaken. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan veiligheid op straat, kwaliteit in de zorg en ga zo maar verder. Als overheidsjurist ben je tegelijkertijd ook nog eens een adviseur. Daarnaast ondersteun je de overheid ook en maak je bijvoorbeeld nieuwe beleidsregels met je collega’s en ga zo maar verder. Een overheidsjurist moet veel kennis hebben van de actualiteit. Bovendien moet een overheidsjurist weten wat er zoal speelt in de samenleving.

 

ICT

Als het gaat om de ICT, dan zijn er regelmatig problemen te constateren bij de overheid. De overheid heeft geen goede reputatie daaromtrent, maar gelukkig wordt dit steeds beter. Werken in de ICT is zeker mogelijk. Het kan dan gaan om het oplossen van acute problemen, maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je in de toekomst gaat kijken. Hoe kunnen bepaalde processen nog versneld worden en ga zo maar verder. Natuurlijk ook zeer belangrijk. In de ICT heb je dus veel verschillende soorten functies alwaar je terecht kunt bij de overheid. De overheid probeert de automatisering natuurlijk te optimaliseren, om burgers zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

 

Andere vakgebieden

Daarnaast zijn er nog vele andere vakgebieden waar je aan kunt denken. Denk daarbij bijvoorbeeld functies binnen de belastingdienst en dan met het oog op de fiscaliteit en ga zo maar verder. Je kunt er dus voor veel verschillende plekken terecht. Bezoek de website www.newpublic.nl voor aanvullende informatie.