Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Waarom houden we zo van roddelen?

Elke dag wordt er door veel mensen het nieuws gelezen, vooral de gewoonlijke onderwerpen zoals het de binnenlandse en buitenlandse politiek, opvallend nieuws (zowel positief als negatief) en vooral ook criminaliteit. Een behoorlijk aantal mensen volgt ook de levens met celebrities, zowel via de oude vormen van media maar vooral natuurlijk via de verschillende sociale media platformen. Maar waarom geven mensen nu eigenlijk om showbizz nieuws en waarom roddelen mensen?

 

Zo erg is roddelen ook weer niet

Over het algemeen wordt roddelen gezien als iets wat negatief is, maar meer dan de helft van de gesprekstof tussen mensen kan worden gezien als roddelen. Roddelen is uiteindelijk het praten over een ander persoon of een andere groep mensen, waardoor het dus al snel zo kan zijn dat je roddelt over iemand of een groep. Roddelen kan ook zeker positieve kanten hebben, zo kunnen verschillende taboes het leven uit worden geroepen met roddelen en kunnen belangrijke zaken ook bij de ander tot het licht komen.

 

Over celebrities roddelen

Maar waarom gaat dat dan zo vaak over celebrities? Mensen kijken vaak op naar anderen die “boven” hun, dus mensen die populairder, rijker of slimmer zijn. Hiervan wil men leren zodat ze dat zelf misschien ook wel kunnen worden. Maar waarom dan roddelen en waarom houden we zo van het negatieve nieuws? Het is sowieso makkelijker om te roddelen over mensen die je allemaal kent, waardoor het gesprek beter en soepeler verloopt. Mensen vestigen hun aandacht bij voorbaat al op meer negatief nieuws, omdat dit over het algemeen als interessanter wordt ervaren en dit is bij roddelnieuws niet anders. Het beeld van celebrities is meestal dat ze een geweldig leven hebben en als het dan mis gaat is dat fijn voor de lezer, aangezien dat hun eigen mislukkingen in een beter daglicht stelt.

 

Het is dus ook helemaal niet erg om een beetje te smullen bij roddels, het geeft namelijk ook een beter beeld van de waarheid, iedereen heeft het namelijk wel eens lastig en dat is ook gewoon normaal. Dus als mensen ziet falen die je dacht dat perfect zouden zijn, is het niets meer dan een soort van opluchting dat ook celebrities gewoon menselijk blijken te zijn.

https://www.showbizz24.nl/