Lastmilesolutions
Image default
Zakelijke dienstverlening

De beste tips voor het installeren van een huisvestingssysteem voor pluimvee

De meeste mensen vragen zich al snel af: wat is het beste huisvestingssysteem voor mijn pluimvee? In feite is de omgeving waarin je jouw pluimveebedrijf wilt starten en het klimaat van het gebied een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van jouw huisvestingssysteem voor de pluimvee. Gelukkig sta je er niet alleen voor om dit uit te vogelen. Bij Komptech staat een team van experts klaar om jou te begeleiden bij het vinden van de meest functionele ontwerpen voor jouw huisvestingssysteem. Zij zullen aan elementen denken waar jij wellicht nog niet bij stil hebt gestaan. Denk bijvoorbeeld aan het drinkwater systeem of de klimaat controle van de omgeving.

Analyseer de locatie waar u uw huisvestingssysteem wilt hebben

De locatie waar je jouw pluimveebedrijf wilt starten, is nog een andere belangrijke factor waarmee je rekening moet houden voordat je start aan het installeren van een huisvestingssysteem voor pluimvee. Als de locatie die je kiest om jouw pluimveebedrijf te starten bijvoorbeeld gemakkelijk toegankelijk is voor roofdieren, kun je overwegen jouw pluimvee af te schermen. Er zijn verschillende roofdieren die achter de vogels in jouw pluimvee kunnen komen. Dit kunnen katten zijn, het kunnen slangen zijn, het kunnen vossen of zelfs soms wilde dieren. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een goed hek bouwt dat helpt om de vogels te beschermen.

 

Kies het juiste systeem voor jouw pluimvee

Het soort pluimvee dat je op jouw pluimveebedrijf wilt hebben, is een andere factor die van belang is  tijdens het proces van het vinden van een huisvestingssysteem voor pluimvee. Als je van plan bent kalkoenen in jouw pluimvee te houden, moet je plannen maken voor een pluimveebedrijf dat ruim is voor het aantal kalkoenen dat je per keer in jouw pluimvee wilt huisvesten. Welke keuze je ook maakt met betrekking tot het beste huisvestingssysteem voor pluimvee, zorg dat je altijd een specialist in het proces betrekt. Bij Komptech helpen ze je graag verder om het beste systeem te ontwerpen en te installeren.