Lastmilesolutions
Image default
Groothandel

Een schuimblusser kopen ter bescherming tegen brand op het kantoor

Waarom je een schuimblusser zou moeten kopen? Kort antwoord: omdat je er spijt van zult krijgen als je het niet doet. Je kantoorruimte is net zo vatbaar voor brand als je woonruimte, misschien nog wel meer. Een bijkomend gevaar is dat je met meerdere mensen samen bent en dat deze allemaal geëvacueerd moeten worden. Sommige kantoorruimtes bevinden zich op hogere verdiepingen in kantoorpanden met meerdere verdiepingen. Hoe hoger je zit, hoe kwetsbaarder je uiteindelijk bent. Je kunt eenvoudig online een schuimblusser kopen bij Veiligheid Centraal.

De werking van de schuimblusser

Schuimblussers hebben een heel bijzondere werking. De brand wordt namelijk geblust met een dik wit schuim. Dit schuim vormt een soort deken (als een dik pak sneeuw) dat het vuur helemaal omsluit, waardoor er geen lucht meer bij kan. Vuur heeft zuurstof nodig om te gedijen. Een schuimblusser zorgt juist voor verstikking, door het vuur als het ware in een ‘houdgreep’ te houden. Het kopen van een schuimblusser betekent dat je de meeste branden zelf te lijf te kunt gaan, al vormen olie- en vetbranden een uitzondering op de regel. Hier werkt een schuimblusser niet op. Voor dit soort branden heb je andere blusmethoden nodig, zoals wellicht een blusdeken.

Een combinatie van blusmiddelen aanschaffen

Met een schuimblusser kopen alleen ben je er nog niet. Wie een veilige werkomgeving wilt creëren voor zichzelf en zijn collega’s, dient meerdere soorten blusmiddelen in huis te halen. Er kunnen verschillende soorten branden ontstaan en niet alle brandbestrijdingsmiddelen zijn voor elk type brand te gebruiken. Als je het juiste blusmiddel in de buurt hebt, kun je de brand op adequate wijze blussen. Zo voorkom je dat de brand veel schade aan kan richten. Het voordeel van schuimblussers is dat je de brandende materie niet hoeft aan te raken, zoals met een blusdeken en op afstand kunt blijven. Zo loop je geen of minder risico op brandwonden.

https://www.veiligheidcentraal.nl/