Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Had ik maar een webcam cover gekocht

Dit is het verhaal, waardoor ik nu denk, had ik maar een webcam cover gekocht. Dan was de hele situatie niet zo uit de hand gelopen. Het begon al voordat ik het doorhad, een hacker had toegang gekregen tot de webcam van mijn computer. Ik wist van niets, zat gewoon lekker achter mijn laptop te werken, filmpjes te kijken enzovoort. Allemaal terwijl er iemand zat mee te gluren, zonder dat ik het meekreeg. Op gegeven moment ging het mis. Je denkt er niet over na. De laptop staat gewoon in je kamer.

Een webcam cover kopen, om jezelf te beschermen

Helaas komen verhalen zoals degene hierboven maar al te vaak voor, iets wat eenvoudig voorkomen had kunnen worden met een webcam cover. Gelukkig is het voor veel personen nog niet te laat om de juiste keuze te maken. Je weet namelijk nooit wanneer een hacker toegang heeft gekregen tot jouw webcam, en dus nooit wie er allemaal aan het meekijken is. Je privacy beschermen, dat is iets waar veel mensen niet over nadenken. Zeker nu met social media, het is bijna normaal dat iedereen met je leven continu aan het meekijken is. Op zich wel onschuldig, zo’n schattige foto op Facebook. Het wordt minder onschuldig wanneer het een privéfoto is, die je zelf niet eens genomen hebt. Ineens wordt je ermee gechanteerd. Betalen, anders wordt het bij al jouw contacten verspreid. Ook de collega’s op het werk.

Werkt een sticker niet ook?

Een sticker zou in principe dezelfde werking moeten hebben als een webcam cover, dat klopt wel. Scheelt ook heel veel geld, een sticker kan je overal wel voor een paar centen kopen. Een webcam cover daarentegen, dat kost wel een beetje meer. Zeker wanneer je een aluminium versie wilt hebben. Die zien er wel chique uit, dan bescherm je je privacy in stijl. Werkt een webcam cover beter dan een sticker? Op zich, een klein beetje wel.