Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

horloges voor heren

Hoewel vrijwel iedereen een telefoon in de zak heeft waar de tijd op wordt weergegeven blijven polshorloges onverminderd populair. Naast de fitness polsbanden en smartwatches zoals die van Apple zijn klassieke herenhorloges niet weg te denken uit de mode accessoires voor mannen. En terecht, want een herenhorloge is meer dan een voorwerp om de tijd op af te lezen, het is een sieraad voor aan de pols, een accent die jouw garderobe helemaal af zal maken. Er worden bij horloges heel wat termen gebruit zoals RVS, verguld, quartz en LCD. Wat houdt het eigenlijk in en waar moet je bij de aanschaf van een goed herenhorloge op letten?

 

RVS horloges

Hoewel de meeste mensen Roestvrij Staal zeggen is het eigenlijk Roestvast Staal. RVS kan namelijk onder bepaalde omstandigheden wel degelijk roesten, gelukkig komt dat niet vaak voor. Harry Brearly vond deze samenstelling van materialen uit in 1913 met als doel de wapenindustrie. Zes grote fabrikanten zijn momenteel verantwoordelijk voor de helft van al het RVS dat wordt gemaakt in de wereld. Zij maken elk meer dan 2 miljoen ton RVS per jaar. Zilverkleurige horloges worden vaak uitgevoerd in RVS staal, niet zilver dus.

 

Quartz horloges

Een kwartsuurwerk in een herenhorloge heeft een klein stukje kwartskristal dat met een oscillerende werking een uurwerk nauwkeurig laat lopen. Met enkele eenvoudige schakelingen wordt een frequentiedeler gemaakt die bijvoorbeeld werkt met intervallen van één seconde. In de jaren zeventig van de twintigste eeuw werden de meeste mechanische uurwerken vervangen met een quartz klokje. Naast de nauwkeurigheid is een kwartsuurwerk ook nog eens erg goedkoop. Zo kun je goedkope horloges kopen die toch erg nauwkeurig lopen.

 

Vergulde horloges

Een horloge van puur goud bestaat niet. Goud is een relatief zacht materiaal en uiteraard erg kostbaar. Meestal wordt een stalen kast voorzien van een dun laagje goud met 14 of 18 karaat. Hoe dunner het laagje, hoe goedkoper de productiekosten. Ook zijn er veel “goudkleurige” horloges. Daar zit helemaal geen goudlaagje op, dat zijn metalen horloges met een andere samenstelling of opgespoten met goudverf. Naast de luxe uitstraling maakt goud een horloge technisch niet beter dan een ander horloge.

 

LCD en LED horloges

Tegenwoordig zijn “spiegelhorloges” erg in trek. Dat zijn horloges zonder wijzerplaat maar met een display voorzien van kleine LED lampjes. Als de lampjes niet branden lijkt de voorkant een spiegel. LCD is een oudere variant van een digitaal horloge, dat staat voor Liquid Crystal Display. Dit soort heren horloges waren vooral in de jaren tachtig van de vorige eeuw erg populair. Het merk Casio stond bekend om hun LCD horloges en andere producten. Nu zie je LCD technologie nog vaak op rekenmachines.

 

Met al deze technieken rest alleen nog het design van het horloge. Via de webshop kun je tegen zeer scherpe prijzen opvallend mooie herenhorloges kopen. Net als een man vaak nette bruine schoenen en sportschoenen in de kast heeft staan kun je ook een collectie mooie herenhorloges aanleggen. Met enkele mooie horloges maak je elke outfit helemaal af. Je weet nu waar je op moet letten, de rest is een kwestie van smaak. Kijk snel in de collectie herenhorloges en maak snel jouw keuze!

https://www.ikbensieraden.nl/horloge-kopen/