Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Vespa GTS 300 Super kopen

Er worden veel producten op de markt gebracht met de naam “super”, als je de fabrikant bent van klassieke scooters zoals de Vespa Primavera en de Vespa Sprint moet je wel iets heel bijzonders ontwerpen om de naam Super echt te verdienen. Nou, dat is Piaggio uit Italië weer gelukt met de Vespa GTS 300 Super. Naast de 125cc versies van de Primavera en Sprint is de Vespa GTS lijn een motorscooter waarmee je de snelweg op mag rijden. En met 300cc aan vermogen mag je met recht spreken van een Super scooter!

 

Vespa GTS 300 Super

Laten we even enkele getallen op een rijtje zetten:

 

  • 300cc
  • 15,8kW
  • 22pk

 

Dat is niet slecht voor een model scooter die je in de stad kun verwachten. Het model van de Vespa GTS is gebaseerd op de populaire Vespa LX maar de Vespa GTS 300 Super gaat verder waar de LX is gestopt. Het herkenbare karakter van Vespa scooters met de elegante vormgeving is nog steeds nadrukkelijk aanwezig, maar onder de kap gaat een krachtige motor schuil die met gemak de snelweg zal trotseren.

 

Vespa GTS serie motorscooters

De Vespa Primavera 125cc en de Vespa Sprint 125cc scooters zijn vrijwel identiek aan de bromscooters maar met een zwaardere motor zonder begrenzing. Daarmee kun je pakweg 100km/u rijden met een rijbewijs A1. De Vespa GTA 300 Super is een beest van een Vespa motorscooter, hiervoor heb je echt een A2 rijbewijs nodig. Dan kun je wel op volle snelheid de snelweg op scheuren, met 6 seconden zit je op 100 km/u en daarna gaat de snelheidsteller nog vrolijk verder omhoog.

 

De Vespa GTS straalt luxe uit

Je koopt een Vespa niet alleen voor de snelheid, het is echt een scooter om van te genieten. Ook de Vespa GTS 300 Super is weer uitgerust met veel extra’s die het rijcomfort verhogen. Bijvoorbeeld de ruime bagageruimte waar je met gemak twee jethelmen in kunt opbergen, of wat dacht je van een dashboardkastje met ingebouwde USB lader voor een smartphone of een navigatiesysteem. Het dashboard is modern en overzichtelijk met alle belangrijke informatie in één oogopslag.

 

De Vespa GTS 300 Super heeft een technologisch vooruitstrevende voorvork met de wielophanging aan één zijde. Dit systeem is niet alleen sterk, het maakt onderhoud ook een stuk eenvoudiger. De Vespa GTS serie is verkrijgbaar met en zonder ABS, er is dus volop keuze. Met vier opvallende kleuren voor de Vespa GTS 300 Super zit er altijd een kleur bij die bij je past.

 

Super met de hoofdletter “S”

We kunnen er kort over zijn; de Vespa GTS is wederom een goed voorbeeld waarom Piaggio de grootste scooterfabrikant in de wereld is project tracking software. De Vespa scooters hebben altijd vooruit gelopen op de concurrentie en dat is met de introductie van de Vespa GTS 300 Super niet anders geworden. Als je overweegt een A2 rijbewijs te halen is de Vespa GTS met een cilinderinhoud van 300cc de beste reden om die lessen te boeken. Dan kun je snel de weg op en genieten van elke rit.