Lastmilesolutions
Image default
Gezondheid

Uitgerust wakker worden

We worden allemaal wel eens wakker met een slaperig gevoel. Dit komt meestal door een slechte nachtrust of te weinig slaap. Dit kan door verschillende oorzaken komen. Wanneer je niet elke dag rond hetzelfde tijdstip gaat slapen, kan dit je bioritme verstoren. Je lichaam raakt namelijk na een paar dagen gewend aan je slaapritme. Probeer daarom elke avond een vaste tijd aan te houden voor wanneer je gaat slapen. Je mag er per dag een half uur vanaf zitten. Dus stel je gaat maandag om 11 uur naar bed, dan maakt het niet zoveel uit als je de dag erna om half 11 naar bed gaat.

Een van de meest voorkomende oorzaken is echter stress. Iedereen ondervindt stress in zijn of haar dagelijkse leven. Dit kan veroorzaakt worden door school- of werkdruk. Ook relaties kunnen voor veel stress zorgen. Probeer deze gedachten dan weg te denken door te appreciëren wat je al hebt. Zoals de liefde van anderen en de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken. Ook sporten helpt om je hoofd leeg te maken. Een ander voordeel van sporten is dat je spieren erna moe zijn. Dit bevordert het in slaap vallen.

Een slaapmasker als oplossing

Licht heeft ’s avonds ook een negatief effect op onze hersenactiviteit. Dit zorgt ervoor dat we langer wakker blijven liggen.

Een oplossing om lichtinval tegen te gaan, is een slaapmasker. Een slaapmasker blokkeert het licht van lampen en de zon, en dekt je ogen helemaal af. Het stof van een slaapmasker voelt ook nog eens lekker zacht aan op je gezicht, waardoor je sneller in een rustige mindset komt. Zorg ervoor dat je de juiste maat slaapmaskers koopt, anders gaat dit je irriteren in bed.

https://slaapmaskers.nl