Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Een 3dpen, wat een uitvinding!

Laatst kwam er op Facebook een filmpje voorbij waarop ik voor het eerst een 3d printer pen in actie zag. Ik wist niet wat ik zag, wat bijzonder! Ik ben direct op internet gaan zoeken naar informatie, want hier wilde ik meer over weten! Nou, ze zijn er in alle soorten en maten en je kan er werkelijk bijna alles mee maken. Ik was super nieuwsgierig en omdat ik nogal creatief ben, besloot ik er een aan te schaffen. Maar ik vond het wel een moeilijke keuze, want welk type moest ik nu nemen en wat waren de verschillen tussen de pennen onderling..

Beginnen met een instapmodel 3d pen

Omdat ik ook niet zeker wist of ik het wel echt leuk zou vinden om met een 3d pen te gaan “tekenen”, besloot ik met een simpel, voordelig model te beginnen. Ik heb eerst de verschillende aanbieders met elkaar vergeleken. Het is belangrijk dat je er een aanschaft bij een leverancier die weet waar hij het over heeft, veel informatie op zijn website vermeldt en een goede service geeft. Natuurlijk speelde ook de prijs een rol. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de aanschafprijs van zo’n bijzondere pen erg redelijk vind.

De filamenten

Ik heb me ook verdiept in de vulling van de 3d pen. Een normale pen bevat inkt, in een 3d pen doe je plastic draad. Dit smelt in de punt van de pen waardoor het vloeibaar wordt en je ermee kunt werken. Er zijn twee soorten filamenten, ABS en PLA. Je moet dus wel opletten dat je het juiste filament voor de juiste pen koopt. Ik heb een pakket aangeschaft; een 3d printer pen met 10 verschillende kleuren filament. Vandaag heb ik het besteld, als het goed is heb ik het morgen al in huis. Ik ben zeer benieuwd!