Lastmilesolutions
Image default
Aanbiedingen

Een kanarie als huisdier: wat voor kooi heb je dan nodig?

Een kanarie als huisdier: wat voor kooi heb je dan nodig?

 

Kanaries zijn prachtige zangvogels, vooral de mannetjes staan erom bekend om prachtig te kunnen zingen. Daarnaast zijn de kanaries verkrijgbaar in talloze prachtige kleursamenstellingen. De kanaries zijn erg sociaal en kunnen zowel binnenshuis als in een speciaal aangelegde vogel volière gehouden worden. Kanaries als huisdieren zijn erg gezellig, makkelijk te houden en de beestjes worden over het algemeen zo’n tien tot twaalf jaar oud. Voor de kanaries is het belangrijk dat ze een goede kooi hebben waar ze zich in thuis kunnen voelen. Wil jij weten wat voor kooien geschikt zijn voor het houden van kanaries? Lees dan snel dit blogartikel!

 

Kanaries leven het liefst samen

Kanaries zijn echte sociale dieren en vinden het daarom dan ook het fijnst om samen met andere kanaries gehouden te worden. Een kanarie kan ook samengehouden worden met een ander zangvogelsoort maar hou er wel rekening mee dat niet alle vogels goed met elkaar kunnen samenleven. Voor twee kleurkanaries of zangkanaries heb je in ieder geval een kooi van 80x40x50 centimeter nodig. Kanaries zijn geen klimmers maar vliegen wel graag tussen hun zitstokken, daarom is het van belang dat de kooi groot en hoog genoeg is. Hoe groter de kooi hoe beter.

 

Zorg voor een veilig gevoel

Om de kanaries een veilig gevoel te geven is het van belang dat ze een vierkante of rechthoekige kooi hebben. Een ronde kooi is niet geschikt voor kanaries omdat er dan geen beschutte plekken zijn in de hoeken van de kooi en omdat de kanaries dan een stuk minder bewegingsruimte hebben om te vliegen. Daarnaast is het verstandig om verticale spijlen te gaan en ervoor te zorgen dat de spijlen dicht genoeg op elkaar staan. Zo kan de kanarie klimmen en kan hij zijn kop niet buiten de spijlen steken.  Zorg voor genoeg voederbakjes zodat de vogels elkaars voeding niet in de weg kunnen zitten.

 

Plaatsing van de kooi

Naast de vorm van de kooi en de grootte van de kooi is het ook belangrijk dat je de kooi op de juiste plek in huis zet. Kanaries zijn erg gevoelig en raken snel oververhit. Daarom is het van belang dat de kooi van de kanaries niet te veel op de tocht staat en ook niet in de buurt van warmtebronnen staat. Denk hierbij aan plekken naast een verwarming, direct in de vensterbank of naast een fornuis of oven. Daarnaast is het voor het gevoel van veiligheid voor de vogels van belang dat de kooi niet van boven benaderd wordt door mensen. Plaats de kooi daarom altijd op in ieder geval 80 centimeter hoogte.

 

 

https://www.birdsupply.nl/