Lastmilesolutions
Image default
Vakantie

Uitwaaien op een camping op Texel

Het eiland Texel is een enorm veelzijdige vakantiebestemming. In den Burg, dat centraal op het eiland ligt, is altijd reuring. Dit dorp is namelijk het hart van het Tesseler uitgaansleven. Maar Texel is niet alleen voor feestende vakantiegangers een paradijs.

Ook de liefhebber van rust, ruimte en natuur doet er goed aan eens op de veerboot naar Texel te stappen. Texel telt, geloof het of niet, namelijk wel 40 natuurgebieden. Nee, dat is geen typefout, daar moet echt veertig staan. Het grootste natuurgebied, Nationaal Park Duinen van Texel, is goed voor bijna een kwart van het eiland.

Met al die natuurgebieden is Texel een paradijs voor vogels. Veel soorten van de rode lijst zijn op Texel te spotten. En wat te denken van de unieke plantensoorten zoals de Zeekraal, lamsoor en de zeeaster?

Lekker eten op Texel

Laten we trouwens het heerlijke eten op Texel niet vergeten. Het lamsvlees op het eiland is uniek vanwege de iets ziltige smaak. Dus blijf niet met je zelfgekookte hapjes op de camping zitten, maar bezoek zeker ook de vele restaurantjes.

Camping Texel?

Camping? Jawel, Texel kent een groot aantal campings. Bij Glampings.nl hebben we een onderzoek uitgevoerd en hebben we de mooiste campings die Texel te bieden heeft. Deze campings zijn strategisch gelegen en vormen de perfecte uitvalsbasis om Texel in al haar facetten te leren kennen.

Een grote plus van de door ons geselecteerde campings is dat je hier heerlijk luxe kunt kamperen in een tent die al kant en klaar is bij aankomst. Helemaal ingericht en van alle gemakken voorzien. Je hebt zelfs privé sanitair! Deze luxe safaritenten/lodgetenten maken écht het verschil. Niet alleen omdat je een stuk minder spullen in de auto hoeft in te laden, maar ook (vooral) omdat je gewoon een stuk lekkerder leeft in deze luxe tenten. Slapen op echte bedden, eten aan een stevige tafel met echte stoelen. En je hebt je eigen keuken. Elke dag begint dus met een heerlijke stevige bak koffie en je kunt, als je even geen zin hebt in een restaurant, een fatsoenlijke maaltijd koken.

Wil jij deze vakantie ook genieten van weelde op een camping op Texel? Bezoek dan www.glampings.nl en boek direct jullie verblijf.