Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Innovaties in Het Verkeer

Over de zelfrijdende auto wordt gezegd dat hij het autorijden veiliger maakt. Het zijn namelijk vooral menselijke fouten die voor ongelukken in het verkeer zorgen. Tesla brengt daarom al auto’s uit met zelfrijdende functionaliteiten. Google is bezig met een het ontwikkelen van een volledig zelfrijdende auto en Volvo heeft ook al laten zien hiermee bezig te zijn. Het is echter nog niet zo ver dus daarom nemen we je graag mee langs wat innovaties die nu al bestaan en dus ook al toegepast kunnen worden.

 

City Safety

 

City Safety is iets wat door Volvo wordt aangeboden. Het is een systeem dat werkt tot 50 kilometer per uur. Het systeem herkent het als iemand of een object in de baan van de auto komt te staan. De auto zal vervolgens zelf op de rem gaan staan om zo een impact te vermijden of te verminderen.

 

Achteruitrijcamera

 

Met een achteruitrijcamera set heb jij een compleet overzicht over wat er achter je gebeurt in het verkeer. Je zal nooit van je leven meer tegen een paaltje aanrijden bijvoorbeeld. Een achteruitrijcamera kopen is daarom zeker aan te raden.

 

Externe airbags

 

Bij een ongeluk denk je meestal als eerste aan de inzittenden. Echter je rijdt ook wel eens ergens tegenaan. Om deze reden zijn er Land Rover modellen die zijn uitgerust met externe airbags. Deze vangen dus ook de klap op voor de personen of objecten die aangereden worden.

 

Projecties

 

Bij huidige auto’s kan je helaas niet door de deuren heen kijken. Je hebt dus geen idee wat er naast je gebeurt. Een groep wetenschappers heeft bedacht de buitenwereld te projecteren door middel van camera’s.

 

Handige spiegel

 

Je achteruitkijkspiegel is helaas niet perfect. Je ziet wel wat er achter je gebeurt maar bij lange na niet alles natuurlijk. Cadillac heeft nu een spiegel die gebruik maakt van video om jou zo perfect zicht te geven door je achteruitkijkspiegel. Je hebt zo driehonderd procent meer zicht!

 

https://www.vanzwitserland.nl/