Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Lamelparket is populair

Lamelparket is een van de populairste vloerbedekkingen in Nederland. Vooral het prachtige uiterlijk van de hoogwaardige houten vloer, die ook nog eens uiterst robuust en relatief eenvoudig te onderhouden is, betekent dat hij in steeds meer appartementen en woningen wordt gelegd. Het is een speciale vloerbedekking die een uiterst zorgvuldige reiniging vraagt zodat het zijn chique uiterlijk voor een lange tijd behoudt.

Lamelparket is duurzaam

Lamelparket zorgt voor een unieke, comfortabele en vriendelijke sfeer in uw woning. Vooral in de woonkamer komt uw eigen inrichtingsstijl perfect tot zijn recht door de combinatie van deze sjieke vloerbedekking met de bestaande meubels. Lamelparket wordt over het algemeen beschouwd als duurzaam en tegelijkertijd als een milieuvriendelijke en onderhoudsvriendelijke bekleding van uw vloeren. Bovendien is het veel hygiënischer dan tapijt, omdat zich in het materiaal geen vuil, bacteriën of ziektekiemen kunnen ophopen.

Praktische tips voor de reiniging

Om de reiniging zo effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren, heb ik hier enkele eenvoudige tips voor de perfecte reiniging van lamelparketvloeren verzameld.

  1. Bij het reinigen van parket moet het gebruik van een stofzuiger volledig worden vermeden. Zelfs het gebruik van een borstelhulpstuk, dat voor veel modellen verkrijgbaar is, kan krassen en blijvende schade aan de vloer veroorzaken. Een vloerwisser is de eerste keuze bij het reinigen.

  2. Omdat te veel water voor de vloer schadelijk is, mag bij het schoonmaken van het parket alleen een vochtige doek worden gebruikt.

  3. Om de vloerbedekking te beschermen, kunt u de vloer het beste elke dag droog en één keer per week vochtig reinigen. Dagelijks afvegen dient voornamelijk om kleine steentjes, fijn zand en stofkorrels te verwijderen die van buitenaf in huis worden gedragen en vaak de oorzaak zijn van krassen.

  4. De dweil van de vloerwisser moet idealiter van katoen zijn.

  5. Om hardnekkig vuil te verwijderen, kunnen de aangetaste gebieden met een beetje spiritus worden behandeld en na een paar minuten worden weggeveegd.

  6. Gebruik geen schuurmiddelen, stoomreinigers of agressieve reinigingsmiddelen zoals ammoniak en gechloreerde vloeistoffen, omdat deze zowel de beschermende laag als het hout zelf aantasten en beschadigen.

  7. Leg deurmatten bij de ingang om grof stof, vuil en vooral fijn zand en steentjes van buitenaf op te vangen.

Voor meer tips verwijs ik u naar de professionals van Bax Houthandel.