Lastmilesolutions
Image default
Industrie

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van een zeefinstallatie

Bij steeds meer bedrijven in Nederland en daarbuiten wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde zeefinstallatie. Dit is een geavanceerde machine die in staat is om vaste stoffen en vloeistoffen van elkaar te scheiden, maar ook vaste stoffen van verschillende formaten. Dit maakt de toepassingsmogelijkheden zeer ruim. Dergelijke machines kunnen in de voedingsmiddelenindustrie worden toegepast, maar ook bij het verpakken van artikelen of het scheiden van grondstoffen. Steeds meer bedrijven zien de voordelen en schaffen een zeefinstallatie aan met een of meerdere zeefbanen om hun productieproces te versnellen.

De ontelbare toepassingsmogelijkheden van een zeefinstallatie

Een zeefinstallatie kan onder andere worden gebruikt om fruit of groenten te sorteren. Voor bepaalde producten gelden minimale of maximale maten. Een zeefmachine kan helpen om de producten te scheiden in ‘geschikt voor verkoop’ en ‘ongeschikt voor verkoop’. Zo wordt voorkomen dat producten in de handel terechtkomen die daarvoor niet bedoeld zijn. Maar u kunt een zeefmachine ook gebruiken om bijvoorbeeld groenten en kookvocht van elkaar te scheiden. Dit kan ook met geperst fruit waarbij u het sap van het vruchtvlees wilt scheiden. Maar ook in de industrie kan een zeefmachine uitkomst bieden. Zo kunt u er zand en grind mee zeven, waardoor u dit gescheiden kunt verwerken, bijvoorbeeld bij het maken van beton of wegdek.

De beste zeefinstallaties in Europa

Het Nederlandse bedrijf PAJA Triltechniek is gespecialiseerd in het produceren van zeefinstallaties en zeefmachines. Dit bedrijf maakt de machine op maat voor u als klant. U kunt uw wensen doorgeven, bijvoorbeeld als het gaat om de lengte of breedte van het zeefdek. Ook kan een machine met meerdere zeefdekken worden geleverd als dat voor u belangrijk is. Daarnaast kan er een invoer- of uitvoerbak worden geplaatst en kan de zeef met een deksel worden afgesloten, dit is vooral bij de verwerking van verse producten van belang in verband met de hygiëne. Vraag direct een offerte op maat aan en er wordt spoedig contact met u opgenomen.

https://paja.nl/