Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Veiligheid is ontzettend belangrijk op een rolsteiger, volg daarom deze tips

Wanneer je met een rolsteiger gaat werken bevind je je vaak op een wat grotere hoogte, dit kan heel erg gevaarlijk zijn. Het is daarom extreem belangrijk dat er altijd op een veilige met rolsteigers wordt omgegaan, dit begint allemaal bij het opbouwen. Jaarlijks gebeuren er nog heel wat ongelukken met rolsteigers, er worden er namelijk zo’n 35 gemeld .Er wordt wel gedacht dat dit aantal in werkelijkheid hoger zal liggen, veel mensen melden een ongeluk namelijk niet. Hieronder kun je meer lezen over de regels die gelden voor rolsteigers. 

Hoe bouw je een rolsteiger op?

Een rolsteiger bouw je altijd op volgens de voorschriften van de fabrikant, dit doe je ook altijd met z’n tweeën. De voorschriften van de fabrikant staan weergeven op de rolsteiger zelf of op internet. Wanneer je deze voorschriften volgt kun je een rolsteiger op een veilige manier opbouwen en uiteindelijk ook gebruiken. Wanneer je een rolsteiger gaat opbouwen moet je wel zorgen voor een goede ondergrond. Een goede ondergrond voor een rolsteiger is een vlakke en harde ondergrond, wanneer de ondergrond niet vlak is moet je gebruik gaan maken van wiel spindels. Door gebruik te maken van wiel spindels kun je de rolsteiger namelijk waterpas zetten. 

Veiligheidszegel

Een rolsteiger moet altijd in het bezit zijn van een geldig veiligheidszegel, deze zegel moet elk jaar opnieuw gehaald worden. Wanneer je rolsteiger een zegel heeft weet je dus ook zeker dat je rolsteiger veilig is en je er dus ook mee kunt werken zonder na te denken of de rolsteiger wel goed is.

Weer

Wanneer je buiten met een rolsteiger gaat werken heeft het weer grote invloed op de veiligheid, wanneer er namelijk te veel wind staat kun je niet meer veilig met de rolsteiger werken.