Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Verhuizing? Vervang de sloten!

 

Bent u van plan om binnen kort te verhuizen? Vervang dan de sloten! Men vergeet deze stap vaak bij een verhuizing. Er is al zo veel om rekening mee te houden gedurende deze periode, het laatste waar mensen aan denken is wie er in het bezit is van de sleutels van het toekomstige huis.

Nu is het zo dat u niet per se bang hoeft te zijn dat degene van wie het huis is geweest een inbraak zou plannen, maar u weet niet of deze ooit zijn/haar sleutels is verloren. In dat geval zit u niet te wachten op onverwachts bezoek.

Tips om minder risico te lopen

Criminelen gaan met de tijd mee. Zij gebruiken dus ook sociale media. Net zoals dat het niet verstandig is om met uw adres op sociale media aan te kondigen dat u op vakantie gaat, is het ook niet handig om te zeggen dat u zojuist verhuisd bent.

Dit kunnen potentiële criminelen gebruiken om te zien dat u nog geen nieuwe sloten heeft. Laat daarom altijd direct uw sloten vervangen door een erkende slotenmaker voordat u permanent de nieuwe woning betrekt.

Inbrekers kunnen een tweede keer toeslaan

De gegevens verschillen, maar inbrekers zijn geneigd om een tweede maal toe te slaan bij een inbraak. Sommige statistieken melden 1 op 12, anderen 1 op 4. Hoe dan ook is het verstandig om de geschiedenis te achterhalen van het huis om hier rekening mee te houden. Veel inbrekers komen uit de buurt waar zijzelf actief zijn. De gemiddelde afstand van de inbraak en de woonomgeving is zo’n 800 meter!

Blijkt dat er al eens eerder een (poging tot) inbraak is geweest, laat er dan geen gras over groeien. Schakel gelijk een professionele slotenmaker uit de buurt in voor het vervangen van uw sloten en het op peil trekken van uw beveiliging. Deze kan tevens u vrijblijvend advies leveren over welke andere stappen u kunt nemen om rustig op vakantie te kunnen gaan.