Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Volumebepaling door middel van 3D laserscanning

Met een 3D laserscanner kun je nauwkeurig metingen verrichten. 3D laserscanning is daarbij niet alleen nauwkeurig, het werkt ook nog eens efficiënter ten opzichte van andere manieren van metingen verrichten en bovendien is het gebruiksvriendelijker. Leap3D verricht 3D laserscanningen voor verschillende sectoren en doeleinden. Zo is het ook mogelijk om inhoud van depots te meten. Aan de hand van de 3D laserscanning kan een nauwkeurige volumebepaling gemeten worden.

3D laserscanning biedt een tal van voordelen boven een andere manier van volumebepaling. Bovendien is het niet altijd mogelijk om depots te betreden en een meting uit te voeren. Het depot kan moeilijk toegankelijk zijn of juist gevaarlijke stoffen of grondstoffen bevatten waardoor het onveilig is om dichtbij te komen. 3D laserscanning gebeurt op een veilige afstand en kan daarom op een gemakkelijke en ongevaarlijke manier het volume van elk gewenste depot bepalen. Met behulp van hoogwerkers is het mogelijk om elk depot te meten. Er wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur en bevestigsmaterialen om de metingen goed te kunnen verrichten. Het volume van bijvoorbeeld grondstoffendepots kan daarom juist en vrij gemakkelijk vastgesteld worden aan de hand van 3D laserscanning.

Een andere manier van volumebepaling is aan de hand van GPS. GPS is echter niet altijd toepasbaar omdat er soms geen GPS signaal mogelijk is. 3D lasserscanning kun je in iedere mogelijke situatie toepassen om het volume van een bepaald depot te bepalen. 3D laserscanning is daarom de meest ideale methode om bij volumebepaling ingezet te worden.

Waarom is volumebepaling door middel van 3D lasserscanning nodig?

Volumebepaling van depots is voor de bedrijfsvoering van essentieel belang. Bedrijven kunnen weten op die manier wat het volume is van hun voorraad grondstoffen, zodat ze efficiënt kunnen inkopen en weten wat ze voor de productie van hun producten nodig hebben. Het is dus ook mogelijk om periodiek metingen te laten verrichten door een 3D laserscanning bedrijf, zodat je meer controle en inzicht krijgt in de voorraadbeheersing. Een juiste administratie en voorraadbeheersing kan je dus meer winst opleveren.

Hoe werkt een volumebepaling door middel van 3D laserscanning

3D laserscanning wordt gebruikt voor meerdere doeleinden. Volumebepaling van depots is een van de toepassingen. Aan de hand van een 3D laserscanner worden er metingen verricht. Deze metingen worden verzameld en aan de hand van de verzameling van metingen wordt er een volume bepaald r4hnkxu. Al deze gegevens worden in een rapport verwerkt.

De klant krijgt echter niet alleen een rapportage met metingen, maar ontvangt daarbij afbeeldingen waarop visueel in kaart wordt gebracht wat het volume van het depot is. Zo kun je precies het volume zien van de inhoud van het depot en door de hoogte is ook inzichtelijk wat het depot aan volume heeft. Kortom; het is een totaalbeeld van een volumebepaling.

https://www.leap3d.eu