Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Voorkom blikseminslag met goede bliksembeveiliging

Goede bliksembeveiliging met potentiaalvereffening is belangrijk, zeker met het veranderende klimaat. Langere perioden van extreme hitte zullen vaker voorkomen en daarmee gaan vaak heftige onweersbuien gepaard. Deze komen vaak onschuldig over, ondanks het lawaai en de spektakels in de lucht. Toch gaat een onweersbui gepaard met het gevaar op blikseminslag, wanneer u niet voor goede bliksembeveiliging zorgt. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk een aardpen en verschillende vormen van overspanningsbeveiliging aan te laten leggen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een blikseminslag. Blikseminslag kan immers leiden tot veel schade.

Potentiaalvereffening voorkomt problemen door verschillen in spanningen

Blikseminslag zorgt ervoor dat elektrische installaties onder hoge spanning komen te staan, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Dit gebeurt al helemaal wanneer er verschillende spanningen in verschillende apparaten komen te staan. Daarom is het verstandig om te kiezen voor bliksembeveiliging met potentiaalvereffening. Potentiaalvereffening zorgt er namelijk voor dat deze spanningsverschillen geneutraliseerd worden en voorkomt zo gevaarlijke situaties. Natuurlijk is bliksembeveiliging met zo’n vereffening niet eenvoudig te installeren. Daarom kunt u dit het beste overlaten aan een ervaren bedrijf met een goede reputatie. Dan bent u er namelijk zeker van dat het beveiligingssysteem correct geïnstalleerd wordt en geniet u optimale bescherming tegen blikseminslag.

Informeer naar de mogelijkheden voor bliksembeveiliging

Mullhyzen Bliksembeveiliging helpt zowel bedrijven als particulieren met een op maat gemaakt beveiligingssysteem met potentiaalvereffening. Daarnaast kunnen ze u ook van advies voorzien over maatregelen om overspanningen in het energienetwerk te voorkomen en kunnen ze deze uiteraard voor u installeren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u een vraag over het voorkomen van blikseminslag? Neem dan contact op met de experts van Mullhyzen Bliksembeveiliging. Zij helpen u graag met een oplossing op maat.