Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Zoekmachine optimalisatie voor u

Zoekmachine optimalisatie

De term die door online marketing bureaus wordt gebruikt is SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent letterlijk zoekmachine optimalisatie. Het optimaliseren van uw webpagina voor de zoekmachines helpt uw onderneming verder omdat het meer bezoekers trekt naar uw webpagina. Het is de bedoeling dat door search engine optimization de website hoger gaat scoren in de zoekmachines bij organische (niet betaalde) zoekresultaten. De focus bij online marketing bureaus ligt vaak op Google, Google is de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Zo’n 90 à 95% van de internetgebruikers gebruikt Google voor zijn of haar zoekopdrachten. Een hoog resultaat in Google resulteert dan ook in meer gegenereerde traffic naar uw webpagina in plaats van dat de bezoekers naar uw concurrenten gaan.

Onderdelen van zoekmachine optimalisatie

Er zijn diverse trucjes en tips om uw website hoog te laten scoren in Google. Zoekmachine optimalisatie is een heel breed begrip. Het kan op veel verschillende manieren werken en ook niet werken. Omdat weinig mensen ervaring hebben met zoekmachine optimalisatie en het nog een vrij jong begrip is, is er vrij weinig over bekend over wat de beste manier is. Het vergt veel inzicht en ervaring. Voor iedere webpagina is de strategie om hoog te scoren in Google anders. Enkele onderdelen die sowieso in de strategie moeten terugkomen zijn: webdesign, content optimalisatie, responsiveness, linkbuilding en traffic generatie. Een specialist van een online marketing bureau werkt met deze aspecten van zoekmachine optimalisatie om uw website hoog te laten beoordelen door Google.

Zoekmachine optimalisatie voor u

SEO is geen sinecure en wordt in het professionele circuit vaak uitbesteed aan een zoekmachine optimalisatie bureau oftewel een online marketing bureau. Door de sterke opkomst van het internet is online aanwezig zijn voor uw bedrijf een must. Online aanwezig zijn is één ding maar op de juiste manier aanwezig zijn is een tweede. Het is namelijk zo dat de eerste 3 à 4 zoekresultaten van Google 60 tot 70% van de bezoekers aantrekt, en het eerste zoekresultaat zelfs 33%. Door zoekmachine optimalisatie zorgt een online marketing bureau ervoor dat uw webpagina daartussen staat.