Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Bij hitte biedt airco Bemmel hulp

Als het zomers warm is buiten dan wil je het liefst je huis zo koel mogelijk houden. Dan kan airco Bemmel daarbij helpen. Nieuwe Airco Bemmel is een systeem dat met behulp van het verspreiden van gekoelde lucht een kamer of pand verkoelt. Het kan erg prettig zijn om wanneer het warm is buiten huis lekker koel te houden. Hierdoor creëer je een toevluchtsoord vanuit de hitte. Veel winkels, cafés en restaurants maken in de zomer gebruik van een airco Bemmel. In Nederland vind je in niet zo heel veel huizen een airco Bemmel omdat de zomers hier niet zo heet zijn en niet zo heel lang duren. 

Nadelen aan airco Bemmel

Er zijn echter wel een aantal nadelen aan het gebruik van een airco Bemmel. Ten eerste is een airco een elektrisch apparaat, en moet dus aangesloten worden en toegang hebben tot een stopcontact. Ook kost een airco daardoor extra stroom. Daarnaast kan het zijn dat je nadelen ondervind van het verschil in de temperatuur buiten en de temperatuur binnen. Bij een groot temperatuurverschil kan je bijvoorbeeld erg gaan zweten omdat je lichaam in een koele omgeving zich van de warmte in je lichaam en huid gaat ontdoen. Je kan je daardoor soms ook duizelig of misselijk voelen.  

Je huis verkoelen zonder airco Bemmel

Er zijn meerdere manieren om de warmte buitenshuis te houden in de zomer. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de ramen in huis zo veel mogelijk gesloten zijn. Hierdoor houdt je warme lucht buiten. Zorg er voor dat rolluiken- of gordijnen naar beneden zijn of sluit de gordijnen. Hierdoor staat de zon minder fel op de woning of het pand. Gebruik overdag zo min mogelijk apparaten als ovens, gasfornuizen, magnetrons en broodroosters. Deze apparaten zorgen voor extra warmte in huis en deze is tijdens de zomermaanden moeilijker kwijt te raken.