Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van de shampoo bar

De geschiedenis van de shampoo bar kopen gaat heel ver terug. Lange tijd werd aangenomen, dat de shampoo bar iets is van de eenentwintigste eeuw, maar onderzoek heeft uitgewezen: niets is minder waar. Reeds in het stenen tijdperk was de shampoo bar al bekend. Toen werd de shampoo bar gebruikt door holbewoners als betaalmiddel voor rendierhuiden en vis. Vooral de shampoo bar Citroen en Gember was erg gewild in die tijd. Het bezit van deze shampoo bar gaf namelijk een zekere status aan de eigenaar. Hoe meer exemplaren iemand had van deze shampoo bar, hoe belangrijker hij was in de gemeenschap.

De Griekse oudheid en de shampoo bar

Rond de tweede eeuw voor Christus was de shampoo bar niet meer weg te denken uit het straatbeeld van het oude Athene. Er werd gevochten in de arena op leven en dood om het bezit van de shampoo bar Lavendel door gladiatoren. Een paar eeuwen later zag je dit ook in Rome: gladiatoren die elkaar naar het leven stonden om maar een shampoo bar te kunnen krijgen van de keizer. Want een shampoo bar krijgen van de keizer gaf ook een ander voordeel. Door het verkrijgen van een shampoo bar werd elke gladiator een vrij man in het oude Rome.

De vroege Middeleeuwen en de shampoo bar

In de vroege Middeleeuwen ontdekte men de geneeskrachtige werking van de shampoo bar Roos. Deze shampoo bar was erg goed tegen bijvoorbeeld hooikoorts. Het gebruik van deze shampoo bar werd dan ook aangeraden door doktoren en zorgde dat de levensverwachting enorm toenam! Dankzij de shampoo bar Roos verdubbelde de bevolking van Amsterdam in twee jaar tijd! Toen de pest door Europa begon rond te waren, zorgde elk weldenkend mens ervoor dat er in ieder geval één shampoo bar in huis was om zo de bacillen buiten de deur te houden.