Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

De goudprijs verandert dagelijks

Goud is een chemisch element en wordt in de scheikunde ook wel aangegeven met het symbool Au en het atoomnummer 79. Het is een edelmetaal die door de aarde zelf wordt gemaakt. Maar naast dat het een scheikundig materiaal is, ziet er het er ook prachtig uit. Goud in zijn puurste vorm is eigenlijk een heel zacht materiaal. Vandaar dat je eigenlijk nooit voorwerpen of sieraden zult vinden die bestaan uit 100% goud.

 

Karaat goud

Om aan te geven dat een sieraad niet uit 100% goud bestaat, werkt men met karaten. De hoeveelheid karaat, bijvoorbeeld 8 karaat, geeft weer hoeveel procent puur goud, fijngoud, het sieraad bevat. Zo betekent 8 karaat dat er 33,3% fijngoud in het voorwerp zit. Het is heel belangrijk om te weten of om erachter te komen uit hoeveel karaat een voorwerp bestaat, want aan de hand hiervan kan de waarde worden bepaald. Soms is een voorwerp zelf helemaal niet mooi of bijzonder meer, maar er zit wel goud in. Dan kan ervoor gekozen worden om het voorwerp om te laten smelten. Dit hoeft u niet zelf te doen, er zijn inkopers die graag uw gouden voorwerpen van u kopen. Zoals bijvoorbeeld GoudNL.

 

Goudprijs vandaag

Goudprijs van GoudNL kan uw gouden voorwerpen inkopen voor een eerlijke prijs. Tevens kunt u op deze website ook zelf kijken wat de goudprijs vandaag is. De goudprijs per gram staat namelijk niet vast, elke dag, elk uur eigenlijk, schommelt de waarde van goud. Dit heeft te maken met de werking van vraag en aanbod. De goudprijs vandaag is dus niet morgen hetzelfde en moet constant in de gaten worden gehouden. Als u graag uw goud wilt verkopen bij GoudNL, kunt u ook zelf op deze website de actuele goudprijs bijhouden. Als u dit zelf lastig vindt, kunt u vrijblijvend en gratis contact opnemen met GoudNL en wordt u met advies op maat geholpen met uw vragen.