Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

De mogelijkheden van Microsoft Power BI

In de afgelopen paar jaar hebben de ontwikkelaars van Microsoft Power BI een aantal mooie ontwikkelingen door kunnen voeren. Dit zorgt ervoor dat Power BI voor bijna elk bedrijf aantrekkelijk geworden is. Power BI heeft in functionaliteit zeer toegenomen en wordt steeds meer ingezet door verschillende bedrijven. Twee voorbeelden hiervan zijn de nationale gezondheid en voetbal. Dit klinkt natuurlijk heel raar, maar dit zijn grootschalige onderzoeken waar veel data van aanwezig is. Met behulp van deze data kan je natuurlijk veel tegen elkaar af leggen. Meer weten over power BI? Of een training volgen om power BI snel te leren begrijpen? Bekijk dan de website van Tailorit voor een Power BI Cursus voor meer informatie. 

Power BI & Gezondheid

Voor de nationale gezondheid is power BI bijvoorbeeld bruikbaar om de virussen wereldwijd in kaart te brengen. Dit kan met de vele excel-databases die hierop gericht zijn gemakkelijk. Deze databases zijn gemakkelijk te importeren naar Power BI en tegen elkaar af te leggen om zo verbanden te trekken.

Power BI & Voetbal

Een ander leuk voorbeeld is een voetbal voorbeeld. De eeuwige discussie is afgelegd, wie is er beter? Leonel Messi of Christiano Ronaldo. Er is een bruikbare dataset afgelegd tegenover de speelminuten, doelpunten en andere statistieken van deze twee spelers. Hierbij worden verschillende tijdsgebonden aspecten in de gaten gehouden zoals de gespeelde seizoenen, verschillende competities en andere variabelen. Als je al deze data juist analyseert in power Bi kan je er hele mooi verbanden in vinden! 

Power BI onder de knie krijgen

Vind jij power BI ook moeilijk te leren, of heb je simpelweg niet de tijd om urenlang YouTube video’s te bekijken? Bekijk dan snel de website van tailorit. Er worden hier vier verschillende cursussen aangeboden voor power Bi en deze zorgen ervoor dat je het snel onder de knie hebt. Aarzel niet en bekijk snel even de website. 

https://www.tailorit.nl