Lastmilesolutions
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China: hoe zit het met de kwaliteit ervan?

Al jarenlang neemt de belangstelling onafgebroken toe: goederen importeren uit China lijkt haast garant te staan voor succes. Toch is het allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is van belang om altijd goed te letten op de kwaliteit van de producten, zodat uw imago niet schaadt zodra u een misinkoop doet.

Hoe vindt u een integere leverancier?

Weet u precies naar wat voor een soort product u op zoek bent? Kwalitatief hoogwaardige goederen importeren uit China betekent in de eerste plaats het vinden van diverse potentiële leveranciers. Door met hen contact op te nemen, verkrijgt u de bijbehorende prijsindicaties. Gaat u goederen importeren uit China, dan kunt u ook een handelsregister zoals het NECIPS raadplegen. Chinese leveranciers die hierin zijn opgenomen, hebben bewezen bestaansrecht. Ook kan op dergelijke platforms worden nagegaan wat de kredietwaardigheid ervan is.

De productkwaliteit

Maar dan bent u er nog niet. Wilt u goederen importeren uit China, dan dient u er ook bedacht op te zijn dat leveranciers trucjes gebruiken om u te overtuigen van een aankoop. Dit kan gebeuren middels foto’s, maar ook door het aanbieden van producten met een lagere kwaliteit dan aangegeven. Vindt u producten met een prijs die haast te mooi is om waar te zijn? Dan is dat in de meeste gevallen ook zo. Om de kwaliteit van een artikel dat u op het oog heeft, na te gaan, kunt u een sample aanvragen. 

Ondersteuning door een strategische outsourcing organisatie

Wilt u te allen tijde voorkomen met namaakartikelen opgescheept te zitten of artikelen van een veel lagere kwaliteit dan voorgesteld in de maag gesplitst krijgt? Een strategische sourcing organisatie kan bij met dit deel van het importproces ondersteunen. Het van oorsprong Nederlandse CSP is daar een voorbeeld van en helpt bij het verminderen van risico’s bij import uit China en het opbouwen en verbeteren van relaties met fabrikanten. CSP heeft oog voor de details die voor uw webshop tot grote verbeteringen kunnen leiden.

https://www.cspacific.com/