Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Jongeren, gehoorschade en risicogedrag

Bij uitgaan horen harde geluiden. Of je nou liefhebber bent van de kroeg, de club/festivals of concerten, duidelijk is dat je door jouw uitgaansgedrag een hogere kans hebt op gehoorbeschadiging. 93% van alle stappers heeft een piep in de oren na het uitgaan! Lees hier over de risico’s van gehoorbeschadiging voor jongeren.

Wereldwijde cijfers

Meer dan een miljard jongeren wereldwijd lopen risico op gehoorschade. Dit komt door omgevingsgeluid, het luisteren van muziek op de mobiele telefoon, en door uitgaan. De cijfers zijn schrikbarend. 20% van de jongeren heeft een beginnend gehoorverlies. Eenzelfde percentage jongeren heeft last van een permanente piep in de oren. Waarschijnlijk hebben de meeste jongeren deze piep opgelopen door te hard naar muziek te luisteren. Je hoeft niet op een feest te zijn om gehoorbeschadiging op te lopen; ook veel mobiele telefoons kunnen, via oordopjes, hard genoeg muziek afspelen om de oren te beschadigen. 20% van de jongeren luistert onveilig naar muziek. Gelukkig zijn er apps als musicsafecheck waarmee je kunt bekijken of jij te hard muziek luistert.

 

Piepende oren

Zoals eerder genoemd heeft 93% van alle stappers last van een piep in het oren na het uitgaan. Dit is grappig in combinatie met het feit dat 4% van de stappers altijd oordoppen draagt tijdens het uitgaan. Die 4% maken zeer waarschijnlijk deel uit van de 7% die geen last van piepen ervaart.

 

Okay, het dragen van oordoppen zal je niet beschermen tegen Claire van het corps die na haar vijftiende biertje in je oor staat te krijsen over haar zoveelste gefaalde tinderdate; je beste optie in dit geval is om gewoon weg te lopen. Op zoek naar gehoorbescherming om te zorgen dat je de rest van je leven van muziek kan genieten? Bekijk de mogelijkheden.

 

http://www.hethoorhuis.nl