Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Lekkage in huis? Bel de loodgieter omgeving Eindhoven

Een lekkage is niet alleen schadelijk voor jouw huis, maar het is ook een grote verspilling. Als je jouw hoofdkraan dicht draait en je merkt dat de watermeter toch doorloopt dan weet je zeker dat er ergens in jouw leidingen een lekkage is. Het wordt dan tijd dat je meteen de loodgieter belt. Als je draalt om dit aan te pakken zal je dieper in je portemonnee moeten gaan.

Hoe ontstaan lekkages?

1. Corrosie in de pijpen

Corrosie in jouw leidingen is een onvermijdelijk probleem. Je zou het metaal kunnen isoleren om zijn duurzaamheid te behouden, maar toch zullen uiteindelijk gecorrodeerde leidingen voorkomen. Wanneer jouw leidingen gecorrodeerd raken, kunnen er gaatjes ontstaan, met als gevolg kleine lekken in jouw leidingen.

2. Veranderende tempratuur

Door drastische en extreme temperatuurschommelingen kunnen leidingen barsten en lekken. Dit is gebruikelijk in de koude klimaten, maar kan ook gebeuren bij plotselinge dalingen in warmere klimaten. Door leidingen te beschermen en geïsoleerd te houden, kunnen ze veel worden beschermd tegen deze koude breuken.

3. Gebroken pijpverbindingen

De pijpverbindingen verbinden pijpen van het ene uiteinde van jouw huis naar het andere. Deze pijpverbindingen zijn ook de meest kwetsbare onderdelen van jouw leidingsystemen. Net als jouw koperen leidingen gaan de verbindingen na verloop van tijd roesten en corroderen. Omdat de voegen veel minder oppervlakte hebben, gaat het veel sneller los. De beste manier om te controleren op mogelijk gebroken pijpverbindingen, is door jouw oren te gebruiken. Wanneer je jouw warme water aanzet en veel gerinkel hoort, kunnen het enkele kapotte buisfittingen zijn.

4. Onjuiste plaatsing van leidingen

Het onjuist leggen van leidingen is een van de meest voorkomende redenen voor ernstige lekken en noodsituaties in het sanitair. Om deze reden is het belangrijk om een erkende loodgieter in te huren om al het grote loodgieterswerk bij jouw thuis uit te voeren. Loop geen risico op kleine fouten, want deze kunnen in de toekomst tot kostbare reparaties en grotere problemen leiden. Zorg ervoor dat de leidingen en hun connectoren correct zijn gelegd.

Wat moet je doen als je een lekkage hebt?

Een lekkage in een kraan of douche is duidelijk te merken. Je hoort het water niet alleen druppelen, maar je kan het ook zien. Bel dan de loodgieter meteen of als je zelf de kraan kan verwisselen is het goed om het meteen te doen. 

Maar heb je watervlekken aan de wanden en aan het plafond gemerkt, dan heb je een interne lekkage in de leidingen. En dat kan je niet zelfonderzoeken. Je hebt de kennis en de gereedschappen van de loodgieter nodig om de bron op te sporen en de lekkage te dichten. De loodgieter in Eindhoven is de beste persoon die je kan helpen als je zulke kenmerken ziet. Lees meer over wat zij voor je kunnen doen als je een lekkage hebt in jouw woning.