Soorten printers

Een printer kopen lijkt iets heel simpels. Dit is het soms ook, vooral wanneer je een particulier bent die gewoon een normale printer nodig heeft om zo nu en dan eens een document uit te moeten printen. Wanneer je printers vaker of voor andere doeleinden nodig hebt, is het soms nog best wel een klus om de juiste printer te vinden en te kopen. Er zijn namelijk talloze soorten printers en ook zijn er inmiddels veel verschillende dingen die printbaar zijn. Zo zijn er tegenwoordig 3D-prnters, die erg populair zijn. Hoe populair deze ook zijn, toch kiezen er ook nog steeds een hele hoop mensen voor een ouderwetse 2D printer. Dit artikel gaat dieper in over verschillende printers en de mogelijkheden die zij bieden. 

 

Als eerste heb je de inkjet printer. Dit is in principe het soort printer die de meeste mensen ook thuis of op kantoor hebben staan. Deze printer komt voor in allerlei verschillende maten en vormen. Zo heb je hele grote printers, die vooral gebruikt worden voor industriële doeleinden, maar heb je ook kleine printers, die mensen vaak thuis op hun bureau hebben staan. Dit is geen hele speciale printer, maar gewoon een goede waar je altijd op kunt rekenen wanneer je iets nodig hebt. 

 

Als tweede heb je ook een tht printer. Deze printer is geschikt voor wanneer je op andere materialen dan papier wilt printen, zoals leer of een ander soort textiel. Het nadeel van deze printers is dat ze niet goed zijn voor het milieu omdat ze erg vervuilend zijn. 

 

Daarentegen is er ook een andere printer, welke juist een heel stuk minder belastend is voor het milieu. Dit is de hot foil printer. Deze printer kun je gebruiken om te printen op plastic en papier. Gedroogde inkt wordt hierbij verwarmd waarna het product onder de printer komt te liggen. De inkt wordt er dan op gestempeld, wat een stuk minder vervuilend is voor het milieu. 

Back to Top