Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Stalen rietjes zijn beter voor het milieu

Heb je er wel eens over nagedacht om stalen rietjes aan te schaffen in plaats van plastic rietjes? Is het antwoord op je vraag nee, dan moet je hier toch eens over na gaan denken. Het is algemeen bekend dat plastic slecht is voor het milieu en dat er veel plastic rondzwerft op het land en in de zee. Naast dat het slecht is voor het milieu sterven er ook veel dieren door plastic. Dit gebeurt wanneer zij plastic eten of vast komen te zitten in een stuk plastic. Om het milieu te verbeteren is het zaak om zo min mogelijk plastic te gebruiken. Eigenlijk moet al het onnodig plasticgebruik worden voorkomen. Zo vind je nu in winkels veel papieren zakken in plaats van plastic zakken en worden veel producten niet meer in plastic verpakt. Echter worden er nog wel veel plastic rietjes gebruikt.

Verschillende soorten rietjes

Om het gebruik van plastic rietjes te verminderen, is het kartonnen rietje op de markt gekomen. Echter wordt dit kartonnen rietje vaak slap en geeft de kleur van het rietje af aan het drankje als deze lange tijd in een drankje zit. Echter is er nu nog een nieuwer rietje uitgevonden, namelijk de stalen rietjes. Stalen rietjes geven niet af, worden niet slap en zijn niet van plastic gemaakt. Daarnaast zijn stalen rietjes ook her te gebruiken. Ze zijn makkelijk schoon te maken met de hand en kunnen vaak ook gewoon in de vaatwasser worden gedaan.  

Verschillende soorten stalen rietjes

Daarnaast zijn stalen rietjes ook in verschillende kleuren en met verschillende patronen verkrijgbaar. Zo komen ze voor met een hartjesmotief of een stippenmotief. Ook hebben ze soms neon kleuren, wat extra leuk is op een feestje. Je kunt zelf kiezen wat het beste bij je past.