Lastmilesolutions
Image default
Business / Publishing and Printing

Wel of geen vergoeding

Misschien wil je graag een ooglidcorrectie en ben je benieuwd of je een vergoeding krijgt. Er zitten strenge medische eisen aan dit soort ingrepen. Vanuit de basisverzekering moet je voldoen aan zeer strenge medische eisen. Als je echt zichtsveldbeperking hebt door hangende oogleden kom je daar voor in aanmerking. De bovenoogleden moeten dan minimaal 1 millimeter of lager over uw pupil hangen. Het kan ook zijn dat je een afwijking had waarmee u bent geboren, of als je een chronische ziekte hebt vanaf geboorte. In dit soort gevallen wordt de ingreep vanuit de basisverzekering vergoedt. Als je alleen pijn hebt, het niet mooi vindt of vermoeid raakt door hangende oogleden krijg je geen ooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering.

De prijs van een bovenooglidcorrectie, de meest voorkomende ingreep als je naar ooglidcorrecties kijkt, is meestal vast. Als er een vergoeding is geregeld is de prijs wel hoger. De reden voor de verhoogde prijs is omdat er meer werk bij komt kijken om dit vast te leggen en de vergoeding aan te vragen. De chirurg moet namelijk een verslag indienen bij de verzekeraar en daarbij ook foto’s meesturen. Dit kost veel tijd en dus ook veel geld waardoor de prijs stijgt.

Bij een liposuctie wordt de behandeling ook alleen vergoed als het een medische noodzaak is. Heb je aantoonbaar last met bewegen of kun je niet meer functioneren, dan wordt het vergoed. Dit soort details staan niet duidelijk aangegeven omdat de verzekeraar dit per case bekijkt. Als je dus een liposuctie wilt ondergaan moet je eerst een afspraak maken met de verzekeraar. Dan kun je goed overleggen of dit wel of niet wordt vergoedt. Het kan ook slim zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten als je dat nog niet hebt, voordat je een liposuctie wilt ondergaan. De ingrepen kosten veel geld dus kun je beter een aanvullende verzekering hebben om de kosten wat te verlagen. Het valt ook onder de eigen risico als je een ingreep wilt plannen.

https://faceland.nl/