Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Ben je winkeleigenaar en wil je perfect inspelen op het nieuwe coronabeleid? Lees het hier!

De nieuwe coronamaatregelen zijn weer doorgevoerd. Dit betekent dat veel bedrijven in de horeca en niet essentiële winkels allemaal hun deuren moeten sluiten. Ontzettend vervelend natuurlijk, maar er is hoop! Wij geven jou in dit artikel een aantal tips om alsnog je producten aan de man te brengen tijdens deze lastige dagen.  

Online marketing 

Nu iedereen veel meer thuis moet blijven en dus niet meer langs de winkels kunnen, gaan we automatisch meer op het internet surfen. Van de zoektocht naar een gewenst product, tot aan kookvideo’s kijken, internetbankieren en Netflixen. Voor een winkel is het om deze reden een van de beste investeringen om een website/webshop aan te schaffen en online marketing uit te voeren. Op deze manier kan je gemakkelijk jouw producten online aanbieden en natuurlijk de identiteit van de winkel op een unieke manier overbrengen. Start bijvoorbeeld een webshop en doe een uitgebreide zoekwoorden onderzoek om uit te dokteren waar jouw doelgroep precies naar op zoek is. Gouden tip! Zorg er voor dat je website voldoet aan de volgende drie pijlers: techniek, content en links, dan is de kans groot er een grote hoeveelheid verkeer naar je website komt. 

Doe aan click en collect 

Als winkeleigenaar zit je natuurlijk met een grote voorraad in de winkel. Nu er geen winkelbezoek meer komt, moet dit natuurlijk online plaatsvinden. Zoals eerder besproken is een website of website een hele goede manier om je producten aan te bieden. Maar ook om een boodschap of mededeling over te brengen! Bijvoorbeeld: koop uw bestelling vandaag via onze website en haal het bij ons in de winkel op. Maar hoe pak je dat in je eigen winkel aan?  
 
1. Creëer een afhaalpunt bij de ingang van de winkel; 
2. Zorg dat je personeel alle binnengekomen orders goed opneemt; 
3. Zet alle orders op volgorde klaar zodat de klant gemakkelijk met hun betaalbewijs het pakketje kan ophalen; 
4. Zorg voor veel parkeerruimte;  
5. Plaats verschillende hekken om er voor te zorgen dat iedereen netjes een rij maakt met voldoende afstand voor de winkel; 

Wanneer je deze tips goed toepast en een beetje creatief om gaat met de huidige maatregelen, dan is de kans groot je nog een aardige omzet kunt maken. Het is misschien een investering, maar zeker voor iedere winkelier relevant. Dan kan je alsnog: prachtige bloemen, kleding, douwes dekker laminaatgelasta pvc of elektronica aan je lieftallige klanten verkopen.