Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Ga je op fietsvakantie? Vergeet dan deze zaken niet!

Wil jij komende zomer je vakantiedagen even totaal anders inrichten? Niet meer met het vliegtuig naar een tropisch eiland, met de caravan of camper rijden naar een camping in de Ardennen, maar een keertje met de fiets de hort op? Dan ben je vandaag bij de juiste blog belandt! Voor de mensen die wel houden van een te gekke uitdaging hebben wij een aantal praktische tips op een rijtje gezet die je zeker niet moet vergeten als je op fietsvakantie wil gaan. Een fietsvakantie vereist een andere voorbereiding dan een reguliere vakantie die je al vaak hebt gedaan. Dus lees snel verder voor meer informatie! 

Kies je bestemming 

Het allereerste wat belangrijk is wanneer je op fietsvakantie wilt gaan, is het kiezen van een geschikte bestemming. Een plek waar je een heerlijke ontspannen tijd kunt doorbrengen, maar de afstand naar de locatie zelf! Je moet ervan bewust zijn dat hoe verder de bestemming is, des te zwaarder de hele reis erna toe wordt! In de auto of vliegtuig kunnen we in korte tijd een gigantische afstand afleggen. Met een fiets is dit een compleet ander verhaal en ben je lichamelijk helemaal gesloopt voordat je op je vakantieplek aankomt. Het is dus belangrijk dat je nadenkt hoeveel kilometer je bereid bent en kunt fietsen. Stippel dan vervolgens de route uit waar je allemaal langs wilt fietsen en de vakantie kan bijna beginnen!

Kies een geschikte fiets 

Nu je goed hebt nagedacht over een locatie, afstand en route die je wil gaan fietsen, is het van belang een geschikte fiets te regelen. Niemand wil honderden kilometers fietsen op een oude barrel waar je tientallen lichamelijke klachten van krijgt. Is jouw huidige fiets te oud? Verkoop deze dan op marktplaats en regel een sterke fiets waar je op kunt vertrouwen. Denk er wel om dat je ook bagage mee moet nemen, dit kan vrij zwaar zijn. Tip! Overweeg om een elektrische fiets te kopen waar je gemakkelijk lange afstanden mee kunt afleggen. Houd er wel rekening mee dat de accu leeg kan gaan. Elektrische fiets kopen? Gebruik dan de zoekterm: Fietsenwinkel Groningen, dan kom jij zonder twijfel bij een goede aanbieder terecht.