Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Perceeloppervlakte

Het is altijd belangrijk om te kijken naar het perceeloppervlakte. Dit is namelijk een grote indicator van de prijs van het perceel. Voor een groot perceel betaal je meestal ook meer dan voor een klein perceel, afgezien van de ligging of het landschap. De perceeloppervlakte moet dan ook goed vastgesteld zijn om de juiste prijs te kunnen bepalen. Gelukkig kun je bij kadastralekaart.com alle informatie vinden over dit onderwerp. Elke perceelsgrens is makkelijk te vinden op deze site en ze zijn ook officieel vastgelegd. Het is een kleine moeite om de perceelsgrenzen op te zoeken, doe dit dan ook. Als je de precieze oppervlakte weet, kan je namelijk de perfecte prijs betalen voor het stuk grond.

Verschillende oppervlaktes

De prijs van een perceel hangt niet alleen af van de oppervlakte, maar ook van verschillende andere zaken. Zo is de prijs van een perceeloppervlakte in de stad hoger dan op het land. Ook wordt er gekeken of de grond vlak is, dit maakt het bouwen een stuk makkelijker. Een andere prijsindicator heeft te maken met de mogelijkheden van het perceel. Een perceel met meerdere mogelijkheden heeft een hogere prijs dan een perceel dat dat niet heeft. Dit spreekt dan ook voor zich. Zou jij veel betalen voor een stuk grond waar weinig mogelijkheden mee zijn? Dit zijn dus allemaal verschillende dingen die de prijs van een perceel bepalen.

De rol van het vergunningen rapport

Als je alle mogelijkheden op een rijtje wilt hebben, kan je het beste het vergunningen rapport opvragen. In dit rapport vind je alle vergunningen die ooit zijn aangevraagd op dit perceel, of vergunningen die nog geldig zijn. Met dit vergunningen rapport weet je bijvoorbeeld of je iets mag bouwen op het perceel. Dit is dus een belangrijke stap die je moet zetten als je een perceel wilt aanschaffen.