Lastmilesolutions
Image default
Bedrijven

Kies de geschikte stoomketel uit het gevarieerde aanbod

Gebruikt u een stoomketel in uw bedrijf? Voor warmte-opwekkingsprocessen en stoomproductie wordt vaak een stoomketel gebruikt. Bij een specialist als Novum, heeft u de keuze uit lagedruk stoomketels en hogedruk stoominstallaties. Wat is het verschil precies? Een lagedruk stoomketel heeft altijd een maximale werkdruk lager dan 0,5 bar. Ook zijn de veiligheidstoestellen afgesteld op 0,5 bar. Maar voor sommige toepassingen is een hogedruk stoomketel meer geschikt. Zoals de naam al zegt ligt bij deze stoomketel de druk hoger. Uiteraard ontvangt u van de specialisten van Novum duidelijk advies over wat voor uw situatie de meest geschikte keuze is.

Met een stoomketel denkt u aan het milieu

In Nederland worden er hoge eisen gesteld op het gebied van rationeel energieverbruik en milieu. Om hier aan te voldoen, heeft Novum een productlijn industriële stoomketels op de markt gebracht. Een stoomketel van dit type is gebaseerd op het vuurgang-waterpijp principe, zodat aan deze eisen kan worden voldaan. Novum heeft als doel om de hoogwaardige technieken verder te ontwikkelen. Zo weet u zeker dat uw stoomketel gunstige eigenschappen heeft en dat de temperatuurverdeling in de ketel erg gelijkmatig is. De specialisten van Novum leggen uw ketel graag aan en zorgen voor een zorgvuldige installatie. Vind de stoomketel die past bij uw toepassing.

Denk aan tijdig onderhoud van uw stoomketel

Nadat uw stoomketel op de juiste manier is geïnstalleerd, is het belangrijk om tijdig aan onderhoud te denken. Het valt aan te raden om het onderhoud te laten uitvoeren door een specialist als Novum. Novum is een fabrikant die stoomketels produceert en onderhoudt. U weet zeker dat u uitstekende service ontvangt. Met tijdig onderhoud bespaart u kosten en tijd. Door de jaren ervaring en kennis van de specialisten, is het onderhoud in een ogenblik voltooid. Is uw stoomketel aan vervanging toe? Ook dan kunt u uitstekend bij Novum terecht. Zij bieden u lagedruk stoomketels en hoge druk stoomketels.